7 najboljih pitanja koja Vi trebate postaviti na intervjuu:

karijera eu 7 najboljih pitanja koja Vi trebate postaviti na intervjuu

Šta bi vi trebali pitati poslodavca na razgovoru za posao

Ova pitanja su često dvosmjerna ulica. Kako bi stvarno impresionirali osobu koja vas intervjuira morate doći pripremljeni i morate održavati inteligentnu konverzaciju- a to znači da ćete postavljati pronicava pitanja a nećete samo odgovarati na njihova. Postavljanjem pitanja pokazat ćete da ste uradili svoju domaću zadaću, da imate inicijativu i znatiželjni ste, ali ćete tako i saznati dosta o poslu za kojeg aplicirate. Pitanja moraju biti skrojena prema specifičnoj ulozi i prema tvrtki ali postoji i odličnih sedam općih pitanja koja možete postaviti i ostaviti dobar dojam.

 

1. Možete li opisati svog idealnog kandidata?

Što više znate o tome što kompanija očekuje to bolje možete pripremiti odgovore u kojima ćete naglasiti baš te tražene osobine i vještine. Bez obzira koliko ste ukrasili svoj CV ne možete impresionirati poslodavca ukoliko te vještine ne možete spariti sa vještinama koje on traži.

2. Što je ključno za uspjeh na ovom radnom mjestu?

Postoji razlika u razgovoru o ulozi u kompaniji i o tome kako biti uspješan u toj ulozi. Kandidat koji je zainteresiran o tome kako može pridonijeti kompaniji i kako uz njega kompanija može i dalje napredovati uvijek će ostaviti dojam.Vi ćete također biti sigurni u to da li je vaša uloga u kompaniji baš to što ste tražili.

3. Kako ocjenjujete i mjerite produktivnost?

Organizacije pristupaju ocjenjivanju zaposlenika na različite načine, uključujući i indikatore izvedbe zvane KPI (key performance indicators ) koji pokazuju ključne performanse i uspjeh organizacije. Ako ste postigli neka izvanredna postignuća ili premašili svoj KPI na prijašnjim pozicijama obavezno to spomenite.

4. Koji su glavni ciljevi poslovanja tvrtke?

Razgovor o poslovnim ciljevima pokazat će vaše zanimanje i za širu sliku, ao ovo je posebno važno ako je posao za koji ste aplicirali u području poslovne strategije.Također možete pitati i o predloženim smjernicama budućeg rasta kompanije i zatim opisati kako biste vi u tome pomogli.

5. Nudite li mogućnost poslovnog razvoja?

Nemojte se bojati i pitati o mogućnostima profesionalnog usavršavanja. Možda mislite da će to izgledati oportunistički ali zapravo će demonstrirati vašu predanost u poboljšavanju vještina. Svaki zaposlenik koji teži jačanju svojih sposobnosti je vrijedna imovina svakom poslodavcu.

6. Što vam se najviše sviđa vezano uz rad u vašoj tvrtki?

Iako ste obavili istraživanje o kompaniji najbolji uvid ćete dobiti od njenih zaposlenika. Tako ćete dobiti informacije o društvenom životu, zadovoljstvu zaposlenika ali i stvoriti prisniju vezu s osobom koja vas intervjuira. Pokazujući iskreni interes izdvojit ćete se od ostalih kandidat koji samo „odrađuju“ intervju.

7. Što slijedi nakon intervjua?

Kandidati često zaborave pitati koji je slijedeći korak. Trebate li očekivati poziv ili e-mail? I u kojem vremenskom okviru? Ima li daljnjeg testiranja ili razgovora? Postavljanjem ovih pitanja saznat ćete što možete očekivati ali i pokazati da ste veoma zainteresirani za posao. Poslije intervjua dobro je uzvratiti i ljubaznim e-mailom i zahvaliti.

Zapamtite:
Priprema je ključ dobro odrađenog intervjua. To je Vaša prilika da dođete do što većeg broja infornacija. Postavljanje pravih pitanja će impresionirati poslodavca a i vama pružiti izvrstan uvid u samu tvrtku.

32
Slika u životopisu da ili ne
Svjetlo za uzbunu i kad se poslodavcima crvena lam...
 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Nedjelja, 21 Srpanj 2024

Captcha slika

Kategorija - Tijekom razgovora

 1. Možete li opisati svog idealnog kandidata?Što više znate o tome što kompanija očekuje to bolje možete pripremiti odgovore u kojima ćete nagla...
32
 Sjećate se dobrih starih dana kada smo svi imali tajnice? Moja tajnica je ujedno bila i recepcionerka na odjelu ljudskih resursa. Ivana bi donij...
31
 Kakva odjeća je prikladna za profesionalni IntervjuMuška odjeća za razgovorOdijelo (jednobojno - navy ili tamno siva)košulja dugih rukava (bijel...
31

Hej! Nisi stisnuo like?

Lajkajte našu stranicu i pomozite nam da vam dostavimo još kvalitetnije članke!

profesionalno napravljen životopis