15 stvari koje se nikako ne stavljaju u popratno pismo - motivacijsko

karijera eu Stvari koje nikako ne smijete stavljati u popratno pismo

Popratno pismo ili motivacijsko pismo je važan dio vaše prijave za posao, i dobivanja poziva na intervju

U nekim slučajevima, poslodavci zahtijevaju popratno pismo koje treba priložiti uz svoj životopis, kako bi dobili šansu za intervju. U drugima, motivacijsko pismo je opcija ili nije potrebno.

Uvijek je dobra ideja da se priloži popratno pismo, ako imate mogućnost. Dobro napisano pismo vam daje priliku prikažete svoju cijelu sliku tako da poslodavci mogu izvući prave zaključke o vašim kvalifikacijama dok pregledavaju vaš životopis. Vaše popratno pismo može napraviti razliku između toga tko će se odabrati za razgovor - ili ne.

U vašem motivacijskom pismu, važno je prenjeti kako svoj karakter, interese, motive, znanja, vještine i iskustva koje imate. To je vaša prilika da se pokažete poslodavcu zašto ste dobar kandidat, a kojeg treba uzeti u obzir za razgovor.
Profesionalna izrada motivacijskog - popratnog pisma

Međutim, postoji mogućnost da stavite previše informacija dok pišete motivacijsko pismo. Vaš popratno pismo treba biti kratko, koncizno i usredotočeno na ono što možete ponuditi poslodavcu. Ne morate dijeliti nerelevantne informacije, osobne podatke ili bilo što drugo što vas ne povezuje s pozicijom za koju se prijavljujete.

Vaše pismo treba izbjegavati stvaranje krivog dojma o vašoj kandidaturi. Također, ne bi trebalo pružati beskorisne informacija, što ga čini težim osobi koja ga čita da se usredotoči na vaše kvalifikacija.

Evo što se ne uključuje u popratno pismo.

15 stvari koje se ne stavljaju u popratno - motivacijsko pismo

1. Bez gramatičkih pogrešaka u motivacijskom pismu. Vaše pismo se gleda kao na primjer od vaše sposobnosti za pisanje i dokaz da obraćate pažnju na detalje. Čak i manja pogreška pri pisanju može vas izbaciti iz utrke za posao.

2. Pretjerano dugi članak u popratnom pismu. Poslodavci će preskočiti vaše pismo i otići direktno na vaš životopis, ako je pismo previše teško za čitanje. Svaki članak vašeg pismo treba sadržavati maksimalno 5-6 redaka teksta s ne više od tri rečenice u svakom.

Koliko bi popratno - motivacijsko pismo trebalo biti dugačko.

3. Pogrešan naziv tvrtke ili krivo ime osobe za kontakt. To je pokazatelj da masovno proizvoditi i šaljete svoje dokumente a možda i nedostatak pažnje na detalje. Nitko ga ne voli kad ga se zove pogrešnim imenom.

4. Sve što je laž. Činjenice se mogu provjeriti, a laž je razlog za ukidanje ponude i otpuštanjem zaposlenika. Čuo sam od osoba koje su tražile posao i sada su u panici, jer su napisali netočne podatke ili čak i lagali u prijavi ili CV-u , da ne znaju kako to ispraviti. Vi ne želite biti jedan od onih ljudi, zar ne?

5. Zahtjevi ili očekivanja plaće, osim ako usmjerena na to od strane poslodavca. To je važno pokazati poslodavcu svoj interes u samom poslu, a ne da izgleda kao novac je vaša primarna motivacija. Uvijek je pametno pustiti poslodavca spominjemo plaću prvo, ako je moguće.

Evo, kada i kako je spomenuti plaću za potencijalnog poslodavca.

6. Sve negativne komentare o trenutnom ili bivšem poslodavcu kao dio zašto ste u potrazi za poslom. Poslodavci imaju tendenciju da bi vide takve komentare kao pokazatelj vašeg stava ili uzrok problema.

7. Podaci koji se ne odnose na posao. Ne uključujte ništa što nije izravno vezano za vašu za poziciju. Isprazno pisanje može odvratiti poslodavca iz vaše temeljne poruke.

8. Osobni podaci. Poslodavac ne treba znati zašto želiš ovaj posao, zbog osobnih razloga. Držite fokus na profesionalnim razlozima zašto želite taj posao, a zadržite osobne za sebe.

9. Svaki prikaz pozicije kao odskočnu dasku, osim ako poslodavac upućuje isto. Većina poslodavaca će biti u potrazi prvenstveno za nekim tko je motiviran raditi posao koji su oglasili na razumni vremenski rok. Spominjući budući napredak može ih dovesti do toga da vjeruju da ne bi bili zadovoljan tim poslom dugo.

10. Što želiš. Ne spominjite zašto želite napustiti postojeći posao ili tvrtku. Dragocjeni prostor u vašem popratnom pismo treba biti fokusiran na ono što imate za ponuditi poslodavcu.
Evo(link) što treba sadržavati glavni dio vašeg popratnog pisma

11. Ono što ne želiš. Nemojte spominjati ništa što vam se ne sviđa o poslu, o radnom vremenu, plaći ili bilo čemu ostalom. Zadržite svoja razmišljanja za trenutak kada vam se ponudi posao, i kada krenu pregovori o istom.

12. Kvalifikacije koje nemate. Napisati nešto tipa: "Unatoč mom nedostatku iskustva prodaje ..." nije dobra ideja. Nemojte skretati pozornost na vaša ograničenja ili nedostatke. Zadržite fokus na vaše dobre stvari i kako će vam omogućiti da obavite posao.

13. Objašnjenja zašto ste napustili prethodni posao koja bi mogla zvučati kao isprika. Bilo kakva isprike mogu nepotrebno usmjeriti pozornost na manje pozitivna poglavlja u vašoj radnoj povijesti.

14. Pretjerana skromnosti ili pretjerano laskanje. Morate prenijeti pozitivne stvari u svom pismu, ali argumentirano. Govorite o uspjesima i rezultatima, ali izbjegavajte korištenje superlativa o sebi, da ne stvorite dojam da ste arogantni i umišljeni.

15. Pretjerani interes. Pretjerani interes može potkopati vaš utjecaj na pregovorima. Vi ste predali vašu molbu, ne moljakanje za razgovor.

Što uključiti u motivacijsko - popratno pismo

Imajte na umu da vaše popratno - motivacijsko pismo ima jedan cilj. To je intervju za posao. Uzmite si vremena da pažljivo posložiti vaše kvalifikacije prema zahtjevima posla.
Tada se usredotočite da u vašem popratnom pismu pokažete ono što imate za ponuditi.

970x250 cv

15
Ponekad je najbolji dio posla to što se stolica lj...
Voljela bih posao gdje ću biti pristojno ignoriran...
 

Komentari 1

Gost - Joe79 u Subota, 06 Veljača 2021 06:47

Dobri savjeti,za napisati dobro motivacijsko pismo.

Dobri savjeti,za napisati dobro motivacijsko pismo.
Already Registered? Login Here
Gost
Srijeda, 22 Svibanj 2024

Captcha slika

Kategorija - Životopis

Motivacijsko pismo - kako može napraviti razliku Samo po sebi, motivacijsko pismo je detalj koji čini razliku. Razliku između kandidata za posao ...
5
Bez obzira tražite li posao jer želite promijeniti svoju radnu okolinu, želite napredovati u profesionalnom ili financijskom smislu ili jednostavno vo...
6
Popratno pismo ili motivacijsko pismo je važan dio vaše prijave za posao, i dobivanja poziva na intervjuU nekim slučajevima, poslodavci zahtije...
15
Kako istaknuti svoj CV u masi ostalih?Formatiranje životopisaŽivotopis koji je vizualno privlačniji od ostalih sličnih uvijek će imati veću mogućnost ...
16
Napisati odličan životopis - CV nije lakoPrvi CV ikad napisan, bio je vjerojatno onaj Leonarda Da Vincija prije 500 godina. Od tada smo ipak malo napr...
36
Stoga, krenimo ispočetka. Prvo i obavezno što se mora učiniti jest uskladiti Vaš životopis sa onim što je navedeno u Vašem LinkedIn profilu. Stoga vas...
39
Jeftin i pristupačanOvisno o vašem proračunu, izradu životopisa možete dobiti od 375 kn pa na više. Troškovi se mogu vrlo značajno razlikovati ovisno ...
40
Tražene kvalifikacije - istaknuti u životopisuPoslodavci obično potroše samo nekoliko sekundi na odluku da li ste dovoljno dobar kandidat za posao da ...
38
 Nije bilo pametno lagati o svom životopisu na prvom mjestu, jer vam se to može vratiti. Čak i nakon što ste zaposlili, laž na prijavi za ...
35

Hej! Nisi stisnuo like?

Lajkajte našu stranicu i pomozite nam da vam dostavimo još kvalitetnije članke!

profesionalno napravljen životopis