Kako se povezati sa regrutom - headhunterom - poslodavcem kroz linkedin?

karijera eu Kako se povezati sa regrutom headhunterom poslodavcem kroz linkedin

Linkedin profil - upotreba i trikovi

Što učiniti kada stvarno želite raditi za baš određenu kompaniju, i želite doći u kontakt sa njenim regrutom?
To je lako moguće, posebno na platformi kao što je LinkedIn. Ali, prije nego što to učinite, morate biti sigurni da su Vaši alati za pretraživanje na LinkedIn-u optimizirani. Provjerite svoj životopis i motivacijsko pismo, jer ako stupite u kontakt sa regrutom kao što ste željeli, on će Vas baš to zatražiti pa želite biti spremni.
Doći do regruta i nije baš jako teško, ali morate imati tri stvari na umu kako bi stvarno povećali svoje šanse da Vas on prihvati za svoj novi kontakt.

Prva stvar je da obavezno pratite tu kompaniju na LinkedIn-u.

Regrut može vidjeti činite li to jednostavnim otvaranjem Vašeg profila. On će htjeti znati pratite li kompaniju i jeste li njen fan.

Druga važna stvar je da se strategijski povežete sa bar petero ljudi koji rade u toj kompaniji.

Zašto pet? Svih pet neće prihvatiti Vaš zahtjev za kontaktiranjem, ali oni koji prihvate pokazat će se regrutu na njegovoj platformi i on će na taj način uvidjeti da ste Vi već i na ovaj način povezani sa kompanijom.
To je kao neka vrsta preporuke. Zamislite da sam ja regrut koji vidi da pratite kompaniju i da ste povezani sa nekolicinom zaposlenika. To stvarno povećava šanse da ću Vas kontaktirati.

I posljednje, ali ništa manje važno: personalizirajte svoj zahtjev kontakta kad se želite povezati sa regrutom.

Evo što želim da učinite: idite na profil kompanije, stisnite tipku Connect i onda izaberite Colleague. Nakon toga odaberite svoje posljednje iskustvo ili ono koje je bitno i vezano za rad ove kompanije pa povucite miš prema dolje. Tada iskoristite ponuđeno mjesto sa 300 znakova kako bi mudro personalizirali svoj zahtjev za povezivanjem.
Što želim da tamo napišete? Pa sjetite se samo istraživanja koja ste obavljali o kompaniji i njenim regrutima.
Navedite što vas je impresioniralo kod te kompanije, zašto vam je važno to što rade, zašto se divite njenim proizvodima ili usligama, zapravo napišite nešto što će privući regruta. Ne samo da ćete si tako povećati šanse da pogledaju vaš profil, već ćete ih potaknuti i da Vas kontaktiraju
Vjerujte mi. Odavajanje vremena za personaliziranje profila prije nego što regrutu pošaljete zahtjev je jako važan korak u ovom procesu, i može povećati šanse za ostvarivanjem rezultata za kojim žudite.

38
Voditelj kontrole kvalitete i osiguranja kvalitete...
Namamite poslodavca - headhuntera svojim popratnim...
 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Nedjelja, 21 Srpanj 2024

Captcha slika

Kategorija - Linkedin

Prva stvar je da obavezno pratite tu kompaniju na LinkedIn-u.Regrut može vidjeti činite li to jednostavnim otvaranjem Vašeg profila. On će htjeti znat...
38
 3. Izaberite odličnu fotografijuIzaberite jasnu, prijateljsku sliku koja odgovara Vašem profesionalnom statusu i ubacite je. Niste sigurni kakva...
27
 U slijedećem tekstu prikupili smo sve što treba znati o svladavanju glavnih trikova za Vaš LinkedIn profil :od stvaranja zadivljujućeg životopis...
25

Hej! Nisi stisnuo like?

Lajkajte našu stranicu i pomozite nam da vam dostavimo još kvalitetnije članke!

profesionalno napravljen životopis