By Urednik on Ponedjeljak, 13 Veljača 2017
Category: Na poslu

Kako uočiti nasilnika na poslu

Kako definiramo nasilnika na poslu

Bullying tj. nasilničko ponašanje definira se trajanjem, učestalošću i namjeri koju moćne osobe koriste kako bi optuživali, kritizirali i ponižavali druge. Može imati mnogo oblika. Bullying može biti emocionalan, fizički i/ili verbalni. Mogu ga vršiti pojedinci ili grupe. Svi smo to već gledali na igralištu, a neki od nas su to doživjeli na radnom mjestu. To ljudima može stvoriti ožiljke za čitav život.

Znamo da se ovakvo nasilničko ponašanje češće pojavljuje u nekoj okolini dok u drugoj manje: tamo gdje ima sukoba ili dvosmislenosti u hijerarhiji uloga, tamo gdje postoji kronično preopterećenje na radnom mjestu i gdje radnici imaju malo autonomije, tamo gdje postoji strah od otkaza ili smanjenja broja zaposlenih - nasilništvo je vjerojatnije. Svaki put kada dođe do pobjeda-poraz situacije a ne pobjeda-pobjeda, postoji konflikt, a često u sjeni tog konflikta izniknu nasilnici. Mnoge organizacije od svojih zaposlenika traže izuzetnu samokontrolu i disciplinu: tko imalo iskoči iz tračnica smatrat će se potencijalnim nasilnikom.

Karateristike nasilnika i onih koji trpe nasilje:

Koja je vanjska fasada i izgled nasilnika i njegove žrtve? Postoje li tipični profili za oboje? Dijele li oboje slična radna mjesta? Istraživači su utvrdili razne karakteristike nasilnika: loše društvene vještine i niska razina emocionalne inteligencije su zajednički faktor. Nasilnici obično nisu dopadljivi i teško mogu utjecati ili uvjeriti ljude normalnim načinima već se služe agresivnim nastupom kako bi postigli što žele.

Niska razina empatije ali i nizak stupanj uvredljivosti:

Čini se kako nemaju razumijevanja za efekt koji postižu svojim ponašanjem i uživaji u bolu koji nose.Imaju jako slabu kontrolu nagona.Njihova disfunkcionalnost očituje se u impulzivnosti kojom ispoljuju ljutnju i istresaju se na ostale, zato jer stvari ne idu tijekom kojeg su zamislili.
Emocionalno su nesigurni i često imaju niski stupanj samopouzdanja pa se osjećaju nesigurno u svojoj koži.

Postoje mnoga istraživanja provedena u školama i na radnim mjestima o ranjivim pojedincima koji trpe bullying, i o provokativnim osobama koje postaju nasilnici. Ljudi koji trpe bullying su nestabilni, skloni tjeskobi i depresiji.Često imaju malu emocionalnu inteligenciju i škrte društvene vještine, što znači da teže pronalaze prijatelje. Uvijek izbjegavaju sukobe, podložni su i pasivni. Povlače se i nikad ne istupaju prema naprijed.Rezultati su pokazali kako nemaju mogućnost nositi se s nasilništvom i da su supersenzibilni.

Nasilnici na igralištu isti su kao i oni u upravnim odborima, agresivni, natjecateljski raspoloženi i impulzivni. Loše argumentiraju svoj stav. Ne povezuju se ili šarmiraju, ne nude uvjerljive argumente, niti imaju uvjerljive prodajne tehnike. Nasilnici su agresivni, žrtve su pasivne; niti jedni nisu skolni deklariranju.

Svi se slažu u tri stvari:
Prvo, nasilničko ponašanje je ozbiljan problem koji jako utječe na ljudske živote i radnu efikasnost.
Drugo, to je problem sa mnogo uzroka koji su vezani uz više faktora koji se odvijaju u isto vrijeme.
Treće, postoji prevencija bullying-a.

Kako se nositi sa nasilnicima

Leave Comments