By Urednik on Nedjelja, 12 Veljača 2017
Category: Na poslu

10 savjeta o tome kako ostati zadovoljan na radnom mjestu

 
 

 
Prije nego što krenete u potragu za zelenijim pašnjacima, nemojte istog trena tražiti vrata za bijeg i odustati od karijere koju ste izgradili.

Predlažemo Vam ovih 10 savjeta kako bi ostali zadovoljni na poslu:

 

1.Zadržite Osobne Probleme za Sebe

Kad ste preokupirani osobnim problemima, teško se koncentrirati i biti zadovoljan na poslu. Naravno, to ne podrazumijeva da se ne pobrinete za svoju djecu u slučaju neke hitnosti, no morate shvatiti da ničiji osobni život nije bez problema. Jednako je važno i da kod kuće ne brinete o problemima na poslu, kao što je važno da ne donosite svoje privatne brige na radno mjesto. Na radnom mjestu morate biti fokusirani i produktivni.
 

2. Stvorite Uredsko Gnijezdo

Na radnom mjestu provodite najmanje osam sati dnevno, što je vjerojatno više sati nego što provodite u krevetu. Učinite svoje radno mjesto personaliziranim, ukrasite prostor koliko to dozvoljavaju pravila kompanije i osjećajte se najudobnije i najopuštenije.

 

3.Razvijte Uredski Sustav Podrške

Okupljanje kolega s kojima dijelite sličan životni stil i koji dolaze iz sličnog miljea može jako smanjiti pritisak na poslu.Druženje sa njima, tijekom kojeg možete izbaciti sve negativno i pozitivno iz sebe, bez posljedica, umanjuje stres.
 

4. Jedite Zdravo i Pijte Puno Vode

Održavanje dobre prehrane i makssimalno hidratiziranje kroz dan može izuzetno pomoći u održavanju energije ali i pomoći kod raspoloženja. Još bolje bi bilo kad bi mogli konzumirati cjelovite obroke, a ne rafiniranu hranu kao što su šećer i kruh.
 

5.Budite Organizirani

Stvorite održivi raspored kako bi mogli ispuniti sve radne zahtjeve. "Osjećaj moći dolazi od uspjeha".Kad se osjećate premoreno, osjećaj nezadovoljstvo raste jako brzo i uskoro postajete čangrizavi. Budite proaktivni i preuzmite kontrolu i osjećat ćete zadovoljstvo, povećati samopouzdanje i motivirati se za rad.
 

6. Krećite Se

Rad u uredu najčešće se pretvara u sjedeći rad, pa je vrlo važno za vaše zdravlje da se redovno krećete. Uzmite nekoliko minuta pauze tijekom dana da ustanete i prošećete.
 

7. Ne Pokušavajte Promijeniti Svoje Kolege

Ne možete promijeniti nikoga; možete samo promijeniti svoj pogled na njih. Nemojte dozvoliti da vas pogađaju djela drugih ljudi. Samo pronađite način da izbjegnete sukobe i neugodne situacije.
 

8. Nagradite Se

Nagradite se nečim izvan posla. Bilo da je u pitanju večera sa prijateljima, treniranje ili manikura, počastite se svako malo. Baš kao što stres sa posla može unijeti nemir u privatne sfere, pozitivne privatne stvari mogu dobro utjecati i na vaš rad.
 

9. Uzmite Predah

U jogi se često prakticira tzv. udah zadovoljstva kada duboko uzdahnemo a izdahnemo smijanjem. Stanite uspravno i opušteno, s rukama uz tijelo. Duboko udahnite pa izdahnite smijeh i nagnite se naprijed. Pokušajte ovo deset puta.
 

10. Fokusirajte se na Pozitivno

Otkrijte koje su to stvari koje volite na svom radnom mjestu, čak i ako su jednostavne poput ljubaznih suradnika ili lijepog pogleda sa uredskog prozora. Sami stvorite svoj mentalni sklop. Ako naglašavate pozitivne stvari, učinit ćete svoj posao manje stresnim. Briga o negativnim aspektima preplavit će vas i onemogućiti normalno funkcioniranje.
 
 
Leave Comments