By Urednik on Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017
Category: Životopis

Namamite poslodavca - headhuntera svojim popratnim - motivacijskim pismom

 

Na redu je stvaranje tj. pisanje motivacijskog pisma.

Mnogi od vas su sigurno čuli da regruti ne čitaju motivacijska pisma. Tehnički to baš i nije istina. regruti otvore sva motivacijska pisma koja dobiju, ali devet od deset puta, nakon što pročitaju prvu rečenicu, ili dvije, promrmljaju nešto, zatvore ga i nikada više ne diraju. Zašto?
Ljudi često čine grešku pretvarajući svoj životopis u motivacijsko pismo. Počinju ga frazama tipa: "kao što je navedeno u mom životopisu" ili "kao što ste mogli pročitati, imam iskustva u tom području", i cijelo pismo svede se na puko pričanje o njima.

Motivacijsko pismo ne služi tome.

Ako želite napisati fantastično motivacijsko pismo, koje će dobiti pažnju, ne pričajte o sebi, već o NJIMA. Što to znači?
Kao prvo, kompanije uvijek žele zaposliti pojedince koji ih stvarno razumiju, koje mogu vidjeti kao dio svog "plemena".Pa kako to učiniti? Kako ih uvjeriti u to? To ćete najjednostavnije napraviti ako im ispričate priču. Sigurno se pitate :" Ma koju to priču?"
Pa... ima ih mnogo. Trebale bi uglavnom pričati o tome kako se vi osjećate u vezi te kompanije i njenog poslovanja. Znate, ta kompanija ima jedinstvene proizvode i usluge. Svom poslovanju pristupaju drugačije od ostalih. A to znate jer... ste napravili domaću zadaću o njima.

Vaš posao je da im objasnite kako shvaćate principe njihovog poslovanja, kako cijenite što čine i što to čine na drugačiji način, brže, bolje, jeftinije ili štogod drugo Vas je zaintrigiralo i privuklo k njima. Tako ćete pokazati da ste dio njihove klike, a to je upravo ono što regruta natjera da onda pročita i Vaš životopis.

Ponovno tvrdim, najvažnija stvar u motivacijskom pismu je sagraditi vezu između Vas i njih.
To je most koji će Vas povezati možda i za stalno. Oni vas moraju vidjeti u ulozi koju traže, a kako bi u tome uspjeli prvo Vam moraju povjerovati i moraju biti sigurni da ih stvarno razumijete.

Leave Comments