By Urednik on Subota, 21 Siječanj 2017
Category: Životopis

Kako uskladiti kvalifikacije prema poslu na koji se javljamo

Tražene kvalifikacije - istaknuti u životopisu

Poslodavci obično potroše samo nekoliko sekundi na odluku da li ste dovoljno dobar kandidat za posao da bi se opravdalo temeljitije preispitivanje vašeg životopisa i popratnog pisma, potrudite se da bude odmah jasno da imate vještine i iskustvo za taj posao.
Također je bitno da se usredotočite na najbitnije vještine i vaše sposobnosti tijekom razgovora. Bolje usklađenje, veće su šanse za uspješnost kod traženja posla

Napravite popis kvalifikacija


Prvi korak u izradi je stvoriti popis poželjnih kvalifikacija za idealnog kandidata. Ako je oglas za posao dobro i detaljno napisan, možda ćete biti u mogućnosti skupiti veći dio svog popisa direkno iz oglasa.
Izvucite neku od ključnih riječi koje opisuju vještine, osobine ili iskustva koje je poslodavac naveo kao potrebna ili poželjna. Također pređite kroz radne zadatke u opis i pokušajte pretpostaviti koje su kvalifikacije potrebne za obavljanje tih poslova.

Na primjer, ako oglas spominje da će se organizirati prikupljanje sredstava za potencijalne donatore, možete pretpostaviti da je planiranje vještina koja će biti vrlo cijenjena i treba je dodati na popis.

Dobiti više informacija o poslu

Ponekad oglasi za radna mjesta su vrlo kratki i ne otkrivaju mnogo o očekivanjima poslodavca. Pokušajte potražiti na web stranice tvrtke, možda je tamo puno detaljniji opis radnog mjesta.

Trebate popis vještina?

Kada niste sigurni o tome što vještine i osobine uključuju, pokušajte provjerite na internetu. To može uključivati i popis općih vještina najtraženijih od strane poslodavaca, plus vještine za razna
zanimanja. Uključite najvažnije vještine u svoj životopis i motivacijsko pismo.

Pitajte za savjet

Ako ste stvarno motivirani za dobivanje određenog posla, pokušajte kontaktirati nekog tko taj ili sličan posao radi i pitajte ga što je potrebno za uspjeh u njihovom poslu. Možda kontakti sa
školovanja, Linkedina ili netko iz kruga obitelji ili prijatelja. Svaka informacija može pomoći.

Uskladite popis

Nakon što su okupili detaljan popis kvalifikacijama za željeni posao, pregledajte svaku stavku na popisu i pokušati razmišljati o tome što bi se moglo pokazati da posjeduju tu imovinu. Napišite
rečenicu o što više kvalifikacija koje imate čim detaljnije te kako se koristite tom vještinu i kako primjenjujete tu kvalitetu u radu, volontiranju ili nekom drugom mjestu.

Naglasite svoje kvalifikacije

Naglasite rečenice o svojim kvalifikacijama i uključiti zvučne izjave u svoje popratno pismo. Sastavite izjavu za početak vašeg popratnog pismo koje prikazuje 2-4 karakteristike koja vas prikazuju kao idealnog za taj posao.

Pregledati svoj životopis

Pregledajte svoje postojeći životopis i pobrinite se da ste uključili mnoge izjave o traženim kvalifikacijama za taj posao. Napišite svoje najbolje izjave na početku svojih opisa kako bi dobili najviše pozornosti.

Ako imate više radnih mjesta koja su više primjerenija od drugih, možda ćete staviti kao glavnu kategoriju na vrhu svog životopisa kao "Relevantno iskustvo" (ako nisu vaši najnoviji poslovi).

Tijekom intervjua

Prije intervjua, pregledajte popis kvalifikacija ste napisali tijekom rada na svojoj prijavi za posao. Budite spremni razgovarati o specifičnim vještinama i znanjima koju imate tijekom intervjua za posao. Također možete ponoviti ono što vas kvalificira da budete izabrani na svom intervju za posao.

Leave Comments