By Urednik on Subota, 21 Siječanj 2017
Category: Na poslu

Tražite posao, ovo su stvari koje morate izbjegavati

Pogreške koje nisu dobre prilikom traženja posla.

Čak je i jedna mala gramatička greška dovoljna da vas izbaci iz izbora za posao. Radeći ili govoreći pogrešne stvari tijekom razgovora za posao neće vam pomoći da se zaposlite. Urlajući na šefa kad odlazite iz tvrtke može vam naštetiti tijekom traženja posla.

Tražeći posao morate biti jako pažljivi.
Pazite šta pišete, šta govorite kako se prijavljujete i kako prikazujete svoje kvalifikacije. Radeći ispravno šanse vam se povećavaju, ali samo jedna pogrešna stvar mogla bi vam otežati vašu potragu za novim poslom.

Pregledajte neke od najčešćih pogrešaka koje se čine tijekom potrage za poslom kako bi ih mogli izbjeći.


Previše informacija u životopisu

Ne treba stavljati u životopis nešto šta nije potrebno poslodavcu, samo najpotrebnije. Nema svrhe detaljno opisivati deset godina radnog iskustva, datum kad ste diplomirali ili završili školu, a niti kako se zabavljate u slobodno vrijeme. Imate samo nekoliko sekundi da bi napravili dojam, tako da se pobrinite da bude izvrstan.

Previše informacija u vašem motivacijskom-popratnom pismu

HR manager ne treba čitati o vašim osobnim razlozima zašto želite to radno mjesto i zašto bi to bilo super za vas. Umjesto toga on želi znati zašto da vas zaposli i kako možete pridonjeti tvrtki. Popratno pismo mora biti jasno i usredetočeno na razlog zašto ste baš vi prava osoba da vas pozove na razgovor.

Neusklađenost kvalifikacija sa poslom

Traženje posla liči pomalo na ljubavnu vezu. Mora biti savršena, ili što bliže savršenstvu koliko je to moguće, vezu između posla i kandidata. Zato je važno potrošiti malo vremena i posložiti svoje kvalifikacije prema opisu radnog mjesta. Na vama je da pokažete poslodavcu zašto ste savršeni za taj posao.

Neprikladna odjeća za intervju za posao

Obući se neprimjereno za razgovor može biti na dva načina, ili ste previše dobro obučeni ili izgledate kao da se spremate za nešto drugo, a ne za razgovor za posao. Istražite malo o tvrtci ili je najbolje da pitate kako bi stekli pravu sliku.

Reći krivu stvar na razgovoru za posao

ista stvar kao i kod životopisa i motivacijskog pisma, postoje neke stvari koje se ne izgovaraju. tijekom razgovora usredotočite se na to što vi možete ponuditi i koje su pozitivne stvari koje tvrtka dobija sa vama. A ne šta vi želite.

Najčešće greške na razgovoru:

Niste se pripremili odgovoriti na pitanja. Svi smo imali razgovore koji jednostavno nisu išli. Ponekad, to jednostavno ne znači da se niste našli.

Neke od najčešćih pogrešaka na razgovoru koje se mogu izbjeći.

Niste napravili listu referenci
Važno je imati niz referenci spremni kada tražite posao. Poslodavci će ih možda zatražiti, kako bi vas provjerili, te je bitno da ih imate spremljene, da ne morate tražiti ljude u zadnji čas. Napravite popis koji možete predati poslodavcu ako vas to zatraži. Nemojte ga uljučivati u CV, ali napomenite da ih možete dati na zahtjev.

Zaboravljate nastavak
Nakon nakon razgovora za posao imate još jednu priliku za napraviti dobar dojam. Ljudi vole kada ih se cijeni, tako da jedan krati poziv, e-mail u kojem zahvaljujete na datom vremenu za razgovor. to vam daje priliku da spomenete nešto što ste zaboravili ili preskočili tijekom razgovora.

Napuštajući svoj posao na loš način
Možda mislite da nije važno ono što kažete na odlasku iz tvrtke, ali može vam se desiti da budete provjereni kod bivšeg poslodavca, pa bi vam se to moglo obiti o glavu.

Leave Comments