By Urednik on Petak, 10 Ožujak 2017
Category: Na poslu

21 znak koji govori da vas vaš šef potajno mrzi

Vaš šef vas potajno mrzi

Svi želimo biti omiljeni na poslu, osobito od strane naših šefova. U pitanju su ljudi koji odlučuju o našim napredovanjima i povišicama, formalno ocjenjuju našu izvedbu i obično imaju važnu ulogu u cjelokupnom osjećaju sreće i uspjeha na poslu.

Stoga, ukoliko vas iz nekog razloga ne vole, želite to znati kako bi pokušali promijeniti njihovo mišljenje. No, to ponekad zna biti jako teško.

U nastavku možete pročitati sve o 21 suptilnom znaku koji znači da vas vaš šef mrzi.

Naravno da postoji mogućnost da je ovakav šef jednostavno loš vođa tima i da to nije ništa osobno. Ali ako primjetite da ste vi uvijek jedina žrtva ovakvog ponašanja, to vjerojatno znači da vas ne voli.

Imate loš predosjećaj.

Ako osjećate da vas šef ne voli to bi lako mogla biti i vaša bujna mašta. Ali bi isto tako mogla biti i istina.Ako se prema vama odnosi drugačije nego prema ostalima, vjerojatno mu niste baš omiljena osoba. Vjerujte svom predosjećaju i nastavite tražiti ostale znakove ako mislite da ste u pravu.

Nikada ne traži vaše mišljenje i ne uključuje vas u važne odluke.

Kada vas ne uključuje u velike odluke povezane sa vašom zonom utjecaja, možda je to zato jer šef ne vjeruje vašem mišljenju i nije mu bitno.

"Kada vas netko traži da ga uputite u nešto, šalje poruku da mu je vaše mišljenje važno, što znači da kada vas ne pita za savjet zapravo kaže:"Stvarno me nije briga što misliš!"

Ne može s vama održati kontakt očima.

Šefu koji je ljut je jako teško gledati vas ravno u oči.

"Boje se da ćete osjetiti neprijateljski stav, stoga se linija manjeg otpora svodi na skretanje pogleda ili izbjegavanje kontakta s vama."

Ne smiješi se u vašem društvu.

Ovdje ne govorimo o povremenim lošim danima ili promjenama raspoloženja. Ako se vaš šef trudi ne nasmijati dok ste vi u sobi, nešto nije u redu.

Kontrolira vas, i samo vas.

Šefovi nadziru iz različitih razloga: radi potrebe da imaju konstantnu kontrolu nad svime ili primjerice zbog vlastite nesigurnosti. "No, to može također značiti i da nemaju povjerenja u vas."-sugerira Taylor. No, u nekim slučajevima to može dovesti i do blagog nasilničkog ponašanja kada šefa previše obuzme nadzor nad vama i počinje čak biti i zastrašujući.

Zaobilazi vas kao kugu.

Zamijetite li da vaš šef koristi stepenice jedino kad vidi vas kako ulazite u lift ili slaže svoj raspored rada na način da se rijetko preklapa sa vašim, to je očit znak da vas izbjegava.

Ne obraća pozornost na vas

Ako vas šef kod dolaska na posao ne pozdravi sa "dobro jutro", ili, "laku noć" pri izlasku, možda vam poručuje da mu se ne sviđate.

Razgovor s vama svodi se na oskudne fraze.

Ako pitate,"Kako ide?" i uvijek vam odgovore sa "okej" ili "dobro"; ili ako se njihovi mailovi upućeni vama uvijek svode na striktno ono što im treba, bez prijateljskog "pozdrav" ili "dobar dan", ovo bi moglo značiti da nisu baš vaš veliki fan.

"Ako vam šef zvuči kao čangrizavi tinejdžer, to je priličan problem".

Demonstrira negativan govor tijela.

Bez obzira je li u pitanju suptilno kolutanje očima, konstantno držanje ruku prekriženih na prsima, ili nepodizanje pogleda sa ekrana kad uđete u njegov ured, njegov govor tijela će vam otkriti njegove prave osjećaje prema vama.

S vama komunicira primarno putem email-a, izbjegavajući razgovor što je dulje moguće.

Ako vas vaš šef ne voli, vjerojatno će pokušati smanjiti svoju komunikaciju sa vama. Ako primjetite promjenu koja je usmjerena prema digitalnoj korespondenciji, to je znak.

Nikad vas ne pozivaju da sudjelujete na važnim sastancima ili u specijalnim projektima.

Bilo koji znak isključivanja, na bilo koji način, znači da vaš šef ima ozbiljan problem s vama.

Vrata su mu uvijek zatvorena.

Ako vaš šef ima ured a vrata su mu uvijek zatvorena, možda vam nešto poručuje.

Konstantno se razilazi u mišljenju s vama.

Ako vaš šef pokopa svaku vašu ideju ili se ne slaže sa ničim što kažete (i to ne čini nikom drugom), to je prilično dobar znak da vas potajno mrzi.

Nikad ne pita za vaš osobni život ili obitelj, razgovor je strogo poslovan.

Ako primjetite da šef sa svim ostalim zaposlenicima priča o njihovoj djeci ili hobijima, ali pred vama nikad ne pokrene tu temu, vjerojatno nisu zainteresirani za slušanje o vašem privatnom životu.

Dodijeljuje vam poslove koje nitko drugi ne želi.

Ako vam šef dodijeljuje nevažne zadatke daleko ispod vaše razine iskustva i sposobnosti, to je znak da vam ne vjeruje ili vas ne poštuje ( ili još gore, otvoreno vas ohrabruje da potražite posao negdje drugdje).

Nikad vam ne daje povratnu informaciju

Šef koji želi da usavršavate svoje znanje i rastete, uvijek će dati povratnu informaciju: dobru ili lošu."Ali nedostatak ikakve informacije pokazuje potpunu ravnodušnost prema vašoj izvedbi i vašem budućem rastu kao zaposlenika".

Ili uvijek dobivate samo negativne povratne info, i to u javnosti.

Otvoreno kritiziranje vaših ideja i truda na zajedničkom sastanku je veliki znak nepoštovanja.Ako se posebno trudi da vas osramoti, to je znak da mu se ne sviđate.

Nikad vas ne uključuje u uredske šale ili zafrkanciju.

Prijateljsko zezanje sa zaposlenicima je često kod šefova koji na taj način demonstriraju da ste i vi dio njihovog tima, da ste "jedan od nas", pa ako vašem šefu nikad nije ugodno uključiti vas u prijateljsku zezanciju, to je znak da jednostavno ne mari za vas.

Krade zasluge za vaše ideje.

"Neki od šefova to čak čine i sa zaposlenicima koje vole, ali ako ste mu inače omraženi, može se dogoditi da se još više ustručava pripisati vam zasluge za vaš rad ili ideje.".

Vaš top projekt dodjeljuje nekom drugom.

"Ponedjeljak je ujutro i vaš visokorangirani projekt koji vam je dodijeljen u petak je magično nestao i dodijeljen je vašem uredskom kolegi koji se naslađuje". "Nije neobično da loše organizirani šefovi katkad raspodjeljuju već podijeljene projekte, koliko god to bilo obeshrabrujuće za zaposlenike. Ali ako primjetite da se ovo događa često, i da je to samo još jedan od neljubaznih postupaka upućenih vama od strane hladnokrvnog šefa, to je loš znak."

Ima manjak pozornosti kad ste vi u pitanju.

Ako vam se šef čini nezainteresiran za ono što imate reći, ili lako gubi strpljenje dok priča sa vama, razlog je najčešće u tome da mu se ne sviđate.

Leave Comments